Fleur.nl

Winkelwagen

  • Oude perenboom 'Conference'

   De Pyrus communis 'Conference' is een oude perenboom met karakteristieke groei. De 'Conference' is een populaire peer die lekker zoet smaakt.

   €139,95
   200-300 cm
  • Granaatappelboom

   Met de exotische Granaatappelboom krijg je granaatappels uit eigen tuin. De boom heeft mooi bronskleurig tot groen blad. De granaatappel is niet winterhard, dus zorg ervoor dat hij op een vorstvrije plek kan overwinteren!

   €199,95
   120-160 cm
  • Juglans regia Walnotenboom

   De Juglans regia is een walnotenboom. Deze walnotenboom kan flink uitgroeien tot een enorme boom van meer dan tien meter hoog, geef hem dan ook genoeg ruimte.

   €89,95
   200 - 700 cm
  • Prunus persica 'Mme Blanchet' - laagstam

   De Prunus persica nucipersica 'Mme Blanchet' is een fruitboom met nectarines. De nectarines, een mutant van de perzik, zijn groot, en hebben meerdere kleuren van geel tot rood en oranje.

   €34,95
   125 - 150 cm
  • Prunus armeniaca 'Bergeron' laagstam

   De Prunus armeniaca 'Bergeron' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is oranje met een rode blos en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €34,95
   125-150 cm
  • Prunus armeniaca 'Bergeron' laagstam leivorm

   De Prunus armeniaca 'Bergeron' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is oranje met een rode blos en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus armeniaca 'Tros Oranje' laagstam

   De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is geel/oranje en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €34,95
   125-150 cm
  • Prunus armeniaca 'Tros Oranje' laagstam leivorm

   De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is geel tot oranje en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €49,95
   150-170 cm
  • Morus nigra - Zwarte moerbei boom

   De Morus nigra is een kleine boom met zwarte moerbeien. De moerbeien zijn sappige, zoete vruchten die veel weghebben van bramen.

   €139,95
   200 - 300 cm
  • Prunus armeniaca 'Tros Oranje' halfstam

   De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom op een halfstam. De abrikoos is geel tot oranje en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €54,95
   175-200 cm
  • Juglans Nigra

   De Juglans nigra is een walnotenboom. Deze walnotenboom kan flink uitgroeien tot een enorme boom van meer dan tien meter hoog, geef hem dan ook genoeg ruimte. De zwarte walnoot krijgt op latere leeftijd een mooie gegroefde en zwartkleurende bast.

   €149,95
   300 - 400 cm

Bijzondere fruitbomen online kopen

Onder bijzondere fruitbomen vallen bomen die toch net iets meer speciaal zijn dan de standaard appel- of perenboom. Deze bomen kom je minder vaak tegen in Nederlandse tuinen. 

Noten- en Kastanjeboom

Met een noten- of kastanjeboom heb je veel ruimte in de tuin nodig. De prachtige exemplaren worden namelijk hoger dan 10 meter. De kastanje heeft een mooie bloei in juni en juli waarna de bloemen zich omzetten tot vruchten. In oktober en november kun je de tamme kastanjes plukken. 

De Juglans Regia, walnotenboom, is een flinke boom. De walnoot heeft een mooie herfstverkleuring en laat daarna zijn blad vallen. Een nadeel is, is dat deze boom de eerste 10-15 jaar nog geen vruchten geeft. De zwarte walnotenboom draagt al eerder vruchten, na 4 jaar ongeveer. Uniek is de zwarte bast die op latere leeftijd zichtbaar wordt. 

Abrikozenboom

De abrikozenboom bloeit al vroeg in het jaar met witte bloesem, vanaf maart tot april. Er bestaat een kans dat de bloesem bevriest wat ten nadele gaat van de vruchten. De boom verlangt dan ook naar een warme, zonnige en beschutte plek in de tuin. In augustus zijn de abrikozen rijp om te plukken. Ze zijn oranje met een rode blos, lekker zoet en aromatisch. Het is belangrijk dat je de boom zo min mogelijk snoeit. Doe dit alleen om hem in vorm te houden en snoei dan pas na de oogst in september.

Nectarineboom

De Prunus persica 'Mme Blanchet' is een winterharde nectarineboom die zelfbestuivend is en zijn bladeren verliest in de wintermaanden. De boom bloeit in mei en juni met opvallende, lichtroze bloesem. De nectarines zijn rijp in augustus en hebben een kleurschakeling van geel, oranje en rood. Ze zijn redelijk groter en steviger dan perziken. 

Mespilus germanica

De mispel bloeit in mei en juni met witte bloemen waaruit de vruchten zich vormen. Ze hebben de vorm van rozenbottels met een bruine kleur. Om een goede smaak te krijgen, oogst je de mispels pas als ze overrijp zijn en het een paar keer heeft gevroren, vaak is dit rond november. De vrucht heeft een licht zoete en kruidige smaak. Je eet ze rauw, of verwerk ze als jam, gelei of in toetjes.

Bijzondere Fruitbomen
Onze merken

Socialmedia