Fleur.nl

Winkelwagen

  • Ficus carica Vijgenboom

   De Ficus carica is een prachtige vijgenboom met hoge sierwaarde. De vijgen zijn paars tot zwart van kleur en rijp in oktober. In ons klimaat geeft de vijgenboom de beste oogst als hij op een beschutte plek in de volle zon staat.

   €199,95
   125 - 175 cm
  • Ficus carica 'Brown Turkey'

   De Ficus carica 'Brown Turkey' is een prachtige vijgenboom met hoge sierwaarde. De vijgen zijn rood tot bruin van kleur en rijp in oktober. In ons klimaat geeft de vijgenboom de beste oogst als hij op een beschutte plek in de volle zon staat.

   €8,95
   40 - 50 cm
  • Vijgenboom Carica Medium

   De Ficus carica is een prachtige vijgenboom met hoge sierwaarde. De vijgen zijn paars tot zwart van kleur en rijp in oktober. In ons klimaat geeft de vijgenboom de beste oogst als hij op een beschutte plek in de volle zon staat.

   €24,95
   35 cm 19 cm
  • Ficus carica Vijgenboom - meerstammig

   De Ficus carica is een prachtige, meerstammige vijgenboom met hoge sierwaarde. De vijgen zijn paars tot zwart van kleur en rijp in oktober. In ons klimaat geeft de vijgenboom de beste oogst als hij op een beschutte plek in de volle zon staat.

   €349,95
   150 - 175 cm
   Uitverkocht

Vijgenboom online bestellen

Heerlijke, sappige vijgen uit eigen tuin. Wie wil dat nou niet! Naast dat een vijgenboom lekkere vruchten oplevert, heeft de boom zelf ook een mooie, karakteristieke groei. Hoe ouder de boom, hoe mooier de bast. Vijgenbomen zijn sterke bomen die het goed doen in de Nederlandse tuinen. 

Vijgenboom planten en onderhoud

De vijgenboom kan het hele jaar door worden geplant, alleen niet bij kans op vorst. Een vijgenboom is redelijk winterhard, tot -10 graden Celsius. Mocht het harder vriezen, dan is het aan te raden om de boom te beschermen met een vliesdoek. 

De Ficus Carica vijgenboom snoei je in het voorjaar, in mei of juni. Zo breng je de minste beschadigingen aan aan de boom. De boom staat graag op een zonnige, beschutte plek en houdt niet van een natte grond. 

Vijgenboom thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw vijgenboom. Heb je een bestelling boven de 45 euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. Anders betaal je 4,95 euro verzendkosten. De bezorging vindt plaats binnen 5 werkdagen en wordt door onze eigen kweker bij jou in de tuin bezorgd. Of geen hem cadeau! Bij de boom heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

Vijgenbomen
Onze merken

Socialmedia