Fleur.nl

Winkelwagen

  • Ligustrum delavayanum op stam

   De Ligustrum delavayanum is een bolliguster verkrijgbaar op stam. De liguster bloeit in de zomer met witte bloemen die in trossen bij elkaar staan. De boom krijgt een maximale hoogte van 1,3 meter en is uitstekend geschikt voor kleine tuinen.

   €39,95
   50 - 80 cm
  • Malus 'Red Sentinel' - 50 cm stam

   De sierappel malus 'Red Sentinel' is een kleine boom op een stam van vijftig centimeter. De 'Red Sentinel' is een sierappel die felrood gekleurd is en tot in de winter aan de boom blijft zitten.

   €14,95
   50 cm
  • Hydrangea paniculata 'Limelight' op stam

   De Hydrangea paniculata 'Limelight' is een prachtige sierheester met grote, groenwitte bloempluimen. Deze zeer populaire pluimhortensia is op stam een zeer stijlvolle verschijning!

   €49,95
   100 - 250 cm
  • Larix kaempferi 'Blue Dwarf' op stam

   De Larix kaempferi 'Blue Dwarf' is een Japanse lork op een stam van veertig centimeter. Het boompje past heel goed in kleine tuinen of in een bloempot op het balkon of terras.

   €24,95
   40 cm
  • Cryptomeria japonica 'Elegans Viridis' op stam

   De Cryptomeria japonica 'Elegans Viridis' is een Japanse ceder met lichtgroene naalden die in de zomer verkleuren. Het boompje is gekweekt op een lage stam en past uitstekend in kleine tuinen of in een bloempot op het terras of balkon.

   €24,95
   40 cm
  • Buxus sempervirens bol op stam

   De bekende buxusbol, nu ook op stam! De buxus op stam is groenblijvend en komt het beste tot zijn recht in een bloempot op het terras. Hij is zeer strak te snoeien waardoor de buxus mooi rond blijft.

   €59,95
   70 cm
  • Malus 'Evereste' - 50 cm stam

   De sierappel malus 'Evereste' is een kleine boom op een stam van vijftig centimeter. De 'Evereste' is een sierappel die donkeroranje van kleur is en tot in de winter aan de boom blijft zitten.

   €14,95
   50 cm
  • Hydrangea paniculata 'Grandiflora' op stam

   De Hydrangea paniculata 'Grandiflora' op stam is een stijlvolle sierheester met prachtige, witte bloempluimen. Deze variant op stam is ook een geweldige aanwinst voor kleinere tuinen!

   €22,95
   70 - 90 cm
  • Larix decidua 'Little Bogle' op stam

   De Larix decidua 'Little Bogle' is een Europese lork op een stam van veertig centimeter. Het boompje past heel goed in kleine tuinen of in een bloempot op het balkon of terras.

   €24,95
   40 cm
  • Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' bol op stam

   De Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' is een stijlvolle bolvormige struik met een prachtige goudgele glans. De cipres is in verschillende stamhoogtes verkrijgbaar.

   €45,95
   70 - 120 cm
  • Hydrangea paniculata 'Phantom' op stam

   De Hydrangea paniculata 'Phantom' is een prachtige sierheester met grote, witte bloempluimen. Deze variant op stam heeft een bijzonder hoge sierwaarde!

   €49,95
   100 - 150 cm
  • Hydrangea paniculata 'Kyushu' op stam

   De Hydrangea paniculata 'Kyushu' is een mooie sierheester met roomwitte bloempluimen. Deze variant op stam is een stijlvolle aanwinst voor je tuin!

   €49,95
   100 - 150 cm

Informatie over kleine bomen op stam

Een klein boompje is uitermate geschikt voor tuinen waar weinig ruimte is. Ook past een klein boompje goed in een pot op het terras en zelfs op een balkon. Fleur.nl heeft een divers aanbod van boompjes: winterhard, wintergroen, bladverliezend, met bloesem of gekleurd blad. Neem een kijkje in ons assortiment en vind het boompje die bij jou past! 

Soorten kleine boompjes

Er zijn diverse soorten boompjes beschikbaar. Ben je op zoek naar een klein boompje in de voortuin met bloesem? De Prunus Cistena of Syringa 'Palibin' zijn bomen met een lage stam maar uitbundige bloemetjes. 

Daarnaast zijn er ook groenblijvende bomen. De laurierkers blijft het hele jaar door groen en kan ook goed in een pot op het terras of balkon staan. Of een bolliguster. De liguster heeft van nature een bolvormige groeiwijze en dit is met snoeien goed in vorm te houden.

Verzorging en onderhoud van kleine bomen

Kleine boompjes kunnen in de volle grond worden geplaatst, maar ze kunnen ook in pot staan. Als je de boom in een pot wilt planten, dan kun je het beste een bloempot kiezen die 10 centimeter groter is dan de huidige potmaat. Gebruik bij het poten een geschikte potgrond. Als een boom in pot staat, dan heeft deze veel water nodig aangezien alleen regenwater niet voldoende is. Ook in de volle grond is het belangrijk om af en toe extra water te geven bij een droge, warme periode. 

Vaak hebben kleine boompjes weinig onderhoud qua snoeien. De bolboompjes snoei je één of twee keer per jaar om de vorm mooi te houden. Andere boompjes kunnen één keer per jaar gesnoeid worden. Welke maand daar het beste voor is, staat bij de specificaties van het product. 

Wanneer kan ik mijn boom planten?

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Alleen bij kans op vorst is dit niet mogelijk omdat de grond dan te hard is. De bomen worden in pot geleverd.

Kleine bomen op stam
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce