Portugese Laurier bolvorm

Sorteer op
per pagina

1 product

prunus-lusitanica-angustifolia-op-stam_5aa3ed.jpg
140-220 cm
v.a. € 59,95 € 55,00
Sorteer op
per pagina

1 product

Portugese laurierbomen in bolvorm

De Portugese Laurier (Prunus lusitanica) is een mooie boom die het gehele jaar opvalt omdat de boom wintergroen is. Het blad van de laurier is aan de onderkant grijsgroen en aan de bovenkant donkergroen, maar de Portugese laurier heeft een veel kleiner blad. In de lente bloeien er witte bloemen in trossen aan de boom, die heerlijk ruiken. Kortom: een prachtige boom die geschikt is voor iedere tuin. De Portugese laurier is verkrijgbaar als hoogstam, laagstam en bolvorm. 

 

Laagstam, halfstam of hoogstam?

Potugese laurierbomen zijn er in verschillende afmetingen. Ben je op zoek naar een boom voor de kleine (stads)tuin? Dan is een laagstam aan te raden. Laagstam bomen hebben een stamhoogte van ongeveer 50 cm. Een voordeel van deze kleine bomen is dat je geen ladder nodig hebt om het fruit te kunnen oogsten. 

Met een halfstam fruitboom heb je een stam van circa 1 tot 1,2 meter. Ook dan is het nog steeds eenvoudig om het fruit te plukken. Een halfstam boom is geschikt voor middelgrote tot grote tuinen. Het is vaak mooi om onder de boom nog wat andere planten te laten groeien. Plaats er bijvoorbeeld een bodembedekker onder. 

Voor grote tuinen is een hoogstam een goede optie. Deze bomen hebben een stamhoogte van ongeveer 180 centimeter. Een hoge boom dus! Deze boom groeit uit tot een flinke fruitboom en heeft dan ook aardig wat ruimte nodig. Ze zullen een rijke oogst geven en zijn vaak in weilanden te vinden waar het vee onder staat te grazen. 

 

Gratis thuisbezorgd

Je kunt je mediterrane boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Search engine powered by ElasticSuite