Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Verzorging van Strelitzia

De Strelitzia is een van de meest populaire kamerplanten van dit moment. De prachtige, sterke bladeren van de paradijsvogelplant zijn dé blikvanger in jouw huis of op kantoor. Hier lees je de beste tips over het verzorgen en onderhouden van de Strelitzia

Standplaats

De Strelitzia komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en verlangt naar een standplaats met veel licht. Plaats deze plant dus altijd voor een raam. Direct zonlicht is geen probleem, maar de plant moet er eerst wel even aan wennen. Te weinig licht zorgt voor bladval en lelijk blad. 

Water geven

De Strelitzia is een grote plant en heeft veel water nodig, vooral in de zomer. Geef ongeveer zo veel water dat de grond naar een week bijna droog is. In de winter kan de grond wat langer droog staan. De plant verbruikt dan een stuk minder water en door in die tijd een overschot aan water te geven, vergroot je de kans op wortelrot. 

Voeding

De Strelitzia heeft voeding nodig om zich goed te ontwikkelen. Geef in de zomermaanden één keer per maand voeding voor groene planten. Van oktober tot maart is dit niet nodig.

Onderhoud

Een natuurlijk proces wat bij de Strelitzia voorkomt is gescheurd blad. De grote bladeren zijn opgebouwd uit meerdere nerven boven elkaar. Hierdoor krijg je het kenmerkende grote en sterke blad van de plant.
Bij grote (en vaak ook wat oudere) Strelitzia's kunnen door de nerven scheurtjes in het blad ontstaan.

Daarnaast krijgt de plant na verloop van tijd bruine randjes. Ook dit is niet te voorkomen. Die randen kun je voorzichtig afknippen zodat de plant er een stuk mooier uit ziet. 

Bloeit de Strelitzia?

Er zijn twee verschillende soorten van de paradijsvogelplant: de Strelitzia Reginae en de Strelitzia Nicolay. De Nicolay zal bijna nooit gaan bloeien. De Reginae bloeit vanaf achtjarige leeftijd. De plant heeft dan prachtige oranje en blauwe bloemen. De Reginae bloeit pas vanaf de herfst, in tegenstelling tot andere bloeiende kamerplanten. Het kan zijn dat de plant niet succesvol tot bloei komt, of dat deze het jaar erop niet meer bloeit. 

Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce