Varen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Varens, de groene bodembedekkers

De varen behoort tot de vaatplantenfamilie. Vanouds is het een echte waterplant, maar inmiddels is hij vaker in de grond te vinden. De varenfamilie bestaat uit ontzettend veel soorten voor binnen of buiten, voor warm of koud klimaat en van grof tot fijn. Bij Fleur.nl verkopen we zowel varens voor in de tuin als varens voor binnenshuis. De verschillende soorten hebben de typische frisgroene kleur en het krullende blad waarmee varens geassocieerd worden. Bij Fleur hebben we varens voor in de tuin in allerlei groenkleuren en verschillende soorten bladeren, kijk gerust rond!

 

Verzorging en standplaats

Varens doen het vooral goed in bosrijk gebied en schaduwrijke tuinen. Ze hebben weinig verzorging nodig. De meeste varens verliezen in de winter hun blad, maar overwinteren ondergronds. Enkele soorten zijn wel groenblijvend, zoals de Asplenium scolopendrium (Tongvaren). Er zijn ook soorten die wintergroen zijn, maar waarvan de bladeren doodgaan zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt, zoals de Dryopteris erythrosora (Rode Sluiervaren). Je kunt de dode bladeren dan het beste wegknippen in het voorjaar, zodat de plant opnieuw uit kan groeien. Wanneer het erg warm is, vindt de plant het fijn als je hem af en toe sproeit. Sommige soorten zoals de Japanse Regenboogvaren planten zich erg makkelijk voort; pas op dat ze niet gaan woekeren!

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen! Afhankelijk van de tijd van het jaar, worden de planten binnen 2-7 werkdagen bezorgd. De specifieke levertijden kan je vinden bij de producten zelf. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite