Olijfwilg bolvorm

Sorteer op
per pagina

1 product

elaeagnus-ebbingei-bolvorm_e77bf8.jpg
120-150 cm
v.a. € 59,95 € 55,00
Sorteer op
per pagina

1 product

Olijfwilgen

Met de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), die ook wel zilverbes genoemd wordt, haal je een stukje Middelandse Zeegebied je tuin in dat uniek is voor Nederland. Olijfwilgen komen namelijk niet veel voor in ons land. De olijfwilg heeft net als de olijfboom glanzend groen blad aan de bovenkant, maar een zilvergrijze onderkant. Het blad is lancetvormig en heeft een leerachtige structuur. Olijfwilgen verliezen hun blad niet in de winter, waardoor je het hele jaar van de boom kunt genieten. In de herfst geeft de boom nog witte bloemetjes met een heerlijke geur waarop bijen en hommels afkomen voor de bestuiving. Na de bloei komen er mooie rode besjes aan de boom die opvallend afsteken tegen het grijsgroene blad. De Olijfwilg kan in samenwerking met Frankia-bacteriën stikstof vastleggen in de bodem. Hij zorgt dus zelf voor een vruchtbare ondergrond!

 

Plaatsing en verzorging

Olijfwilgen staan schitterend in iedere tuin en doen het eigenlijk ook overal goed. Ze kunnen redelijk goed tegen wind, zelfs zeewind kunnen ze verdragen. Dat maakt ze ideaal voor het plekje in uw tuin dat voor andere bomen niet genoeg beschutting biedt. De bodem moet wel goed waterdoorlatend zijn, want natte voeten verdraagt hij slecht. Olijfwilgen staan het liefst in de zon of halfschaduw.

De boom vraagt niet veel onderhoud. Je kunt hem aan het einde van maart snoeien in de gewenste vorm, als de kans op vorst klein is. Eventueel kan je dit in juni of juli nog herhalen.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je mediterrane boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om zelf jouw bloesemboom te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Search engine powered by ElasticSuite