Fleur.nl

Winkelwagen

  • Calathea Rufibarba - hydrocultuur

   Opvallend aan de Calathea zijn de mooie gestreepte bladeren, die zich 's nachts sluiten en overdag weer openen als reactie op zonlicht. Met de Calathea haal je een prachtig stukje natuur in je woonkamer.  De plant op hydrocultuur geef je water met een wat

   €34,95
   85 cm 18 cm

Calathea als hydrocultuur 

De Calathea is een bijzondere kamerplant die je in veel verschillende uitvoeringen hebt. Uniek aan deze plant is dat de bladeren ‘s nachts wanneer het donker is sluiten en overdag weer openen als reactie op zonlicht. De plant is niet de makkelijkste om te verzorgen en vraagt wat onderhoud. De Calathea is niet giftig voor huisdieren. 

Calathea soorten

Bijna elke Calathea heeft wel een soort van gestreept blad. Bij de ene vind je paarse tinten, de ander roze. Het blad is al een spektakel op zich, maar sommige soorten kunnen ook bloemen geven. Bijvoorbeeld de Calathea Cober Rose, deze bloeit met mooie, roze bloemetjes. 

Van oorsprong komt de Calathea uit de tropische jungle: een plek waar veel schaduw is en het erg warm is. Ook thuis verlangt de Calathea naar zo’n standplaats. Hij heeft een minimale temperatuur van 15 graden nodig, maar ideaal is ongeveer 20 graden in huis. 

Direct zonlicht is erg slecht voor het blad van de plant. De kans is groot dat het gaat verbranden. Daarom is een plek in de (half)schaduw aan te raden. Dit betekent zo’n 3-5 meter van het raam af. 

Voordelen hydrocultuur

 • Gemiddeld één keer per maand water geven, ideaal voor vakantie
 • Weinig omkijken naar de plant
 • Langere levensduur, minder kans op ongedierte 
 • Makkelijk te verzorgen door meerdere mensen 
Calathea - Hydrocultuur
Onze merken

Socialmedia