Verzorgingstips Kentia Howea

De Kentia, of Kentiapalm, kent zijn oorsprong op het naast Australië gelegen Lord Howe eiland. Vandaar ook wel de bijnaam Howea Forsteriana. Hij is onderdeel van de Arecaceae of Palmea familie. Het is een van de sterkste palmen die er bestaan. De palm wordt ook wel de Hollywood palm genoemd omdat de palm vaak voorkomt in films. De palm heeft een indrukwekkende verschijning en is makkelijk in onderhoud. Hierdoor is de plant zowel populair voor in huis als op kantoor. Hij staat het liefst in halfschaduw of schaduw en houdt van een licht vochtige grond. Wil je de Kentia Howea kopen? Klik dan op de knop hieronder om ons aanbod te bekijken! Lees deze pagina verder voor alle specifieke verzorgingstips van de plant.

  • 2x per week, grond licht vochtig houden 2x per week, grond licht vochtig houden
  • (half)schaduw (half)schaduw
  • Min 13 °C Min 13 °C
  • 1x per week sproeien 1x per week sproeien
  • 1x per maand lente en zomer 1x per maand lente en zomer
  • Niet giftig Niet giftig
  • Sterk luchtzuiverend Sterk luchtzuiverend
Bekijk ons aanbod
Verzorgingstips Kentia Howea

Bekijk onze Kentia's

 
Klantenservice

Kentia verzorging

  • Houd de Kentia palm in continu lichtvochtige grond voor een optimale verzorging. Zorg er wel voor dat de wortels van de palm niet in een laag water komen te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is dan ook raadzaam om de plant regelmatig kleine beetjes water te geven in plaats van een grote plens in één keer. Eens per vijf dagen in de zomer en eens per tien dagen in de winter is al snel voldoende. De hoeveelheid water is afhankelijk van de standplaats van de plant. Wanneer de plant meer licht ontvangt, heeft deze meer water nodig. Houd hier rekening mee.
  • Het is raadzaam om de Kentia regelmatig te sproeien. Hierdoor verhoog je de luchtvochtigheid en wordt de kans op ongedierte kleiner. Bovendien wordt er stof van de bladeren gespoeld waardoor de plant weer wat meer zal stralen. Sproei wel met ontkalkt water of regenwater, want anders zullen er kalkvlekken ontstaan.
  • De Kentia heeft weinig eisen wat betreft de standplaats. De plant kan zowel op een schaduwrijke als op een goed verlichte plek staan. Zorg voor maximaal drie uur direct zonlicht, want meer zonlicht kan de mooie donkergroene kleur doen verliezen. Wordt het blad lichter of geel van kleur, plaats deze dan op een plek verder van het raam. Zet de plant dus niet voor een raam op het zuiden, en als dit niet anders is wel met minstens drie meter afstand. Minimale temperatuur Overdag: 13 ºC ‘s Nachts: 8 ºC
  • De palm heeft weinig wortels en groeit erg langzaam. De Kentia verpot je daarom maar één keer in de drie à vier jaar. Bij het verpotten is de kans op schade aan de wortels groter waardoor de palm lange tijd nodig heeft om te herstellen, doe dit daarom bij voorkeur in de lente wanneer het groeiseizoen begint.
  • De Kentia kan door een natuurlijk proces bruine bladranden krijgen. Dit is niet te voorkomen. Deze randen zullen vanzelf komen op onderste en oudste bladeren. Na verloop van tijd gaan deze bladeren dood. Dit kan weggeknipt worden. Bij geel blad krijgt de Kentia te veel licht. In dit geval kun je de palm beter wat verder van het raam zetten. Wanneer het gehele blad in plaats van alleen de randen bruin wordt, duidt dit vaak op te veel of te weinig water geven.
  • Verwijder het lelijk geworden blad om de Kentia weer wat meer te laten stralen. Het onderste blad zal door een natuurlijk proces vervangen worden voor nieuw blad bovenin. Ook bruine randen kunnen weggeknipt worden. Snoei niet de stam, want deze zal niet opnieuw uitlopen.
  • Het vermeerderen van een Kentia is een moeilijk proces. De palm is alleen te vermeerderen door middel van het kweken vanuit zaden. Het ontkiemen zal veel tijd kosten. Het is gewenst om dit onder hoge temperatuur te laten gebeuren, zo rond de 28 graden.
  • Het geven van extra voeding aan de palm zal de groei en gezondheid goed doen. Geef hierbij vloeibare voeding voor palmen. Lees goed de gebruiksaanwijzing, want teveel voeding kan schadelijk zijn voor de palm. Geef geen voeding in de herfst en wintermaanden, want dit is absoluut overbodig.
  • In de Nederlandse huiskamer zal een palm niet tot bloei komen. Bij bloei moet de palm volgroeid zijn, en hij zal in dit geval geen bloem, maar zaad produceren die op een noot lijken. Deze noten zitten met een stengel vast aan de palm.
  • Naast de opvallende verschijning van de palm is de plant ook nog eens een sterke luchtzuiveraar. Hiermee is de Kentia een van de meest populaire binnenplanten.
  • De Kentia is zowel voor de mens als een huisdier niet giftig.
  • De Kentia is niet erg gevoelig voor ongedierte en ziektes. Zet de plant niet op een plek met veel tocht en controleer af en toe de aanwezigheid van ongedierte, om te voorkomen dat de plant hier veel last van kan gaan krijgen. Mocht dit wel gebeuren dan kan dit ongedierte zowel chemisch als biologisch bestreden worden.
Search engine powered by ElasticSuite